Hoe werkt dropshipping?

Gepubliceerd op 18 december 2020 om 22:00

Het begrip dropshipping ken je misschien al wel. Dropshipping is een logistieke oplossing voor webwinkels.  

Je hoeft zelf namelijk geen producten in voorraad te hebben en deze te verpakken en verzenden wanneer er een verkoop heeft plaats gevonden. 

Dit word allemaal voor je gedaan zodat jij je kunt focussen op marketing en klantenservice.

Hoe werkt dropshipping

Dropshipping werkt eigenlijk precies hetzelfde als een normale webwinkel. Alleen wordt bij dropshipping het logistieke gedeelte uit handen genomen. 

Het werkt als volgt: 

  • Een klant bestelt een product in jouw webwinkel
  • De klant betaald het product in jouw webwinkel
  • Jij stuurt de order door naar jouw leverancier
  • Jouw leverancier pakt het product in
  • En stuurt deze vervolgens naar de klant

Bij dropshipping neem je de producten van je leverancier alleen op in jouw webshop en koop je deze niet direct in. Hierdoor houdt je zelf geen voorraden aan en scheelt het een hoop opslagkosten en tijd.  

Wat je moet weten over dropshipping leveranciers

Als je wilt beginnen met dropshipping kun je kiezen voor een leverancier uit het buitenland of een Nederlandse leverancier. Beide hebben zo z'n voor- en nadelen. 

Mijn voorkeur gaat uit naar een Nederlandse leverancier omdat levertijd een belangrijke rol speelt bij een webwinkel. En een product uit Nederland word nou eenmaal sneller geleverd dan een product uit China. 

Ook moet je goede afspraken kunnen maken met je leverancier over zaken als levertijden, retourzendingen en garanties. Dit gaat ook makkelijker met een Nederlandse leverancier.  

Bij een leverancier uit China krijg je ook te maken met inklaringskosten etc. als er een product moet worden ingevoerd. 

Maak voor je zelf dus goede afspraken met je leverancier voordat je gaat beginnen met dropshipping. Dit kan je een hoop tijd en geld besparen!

De voor- en nadelen van dropschipping

Bij dropshipping besteed je een deel van je werk uit. Je laat het logistieke gedeelte over aan je leverancier. Dit heeft natuurlijk zo z'n voor- en nadelen. Deze heb ik voor je op een rijtje gezet.

Voordelen van dropshipping:

  • Je hoeft geen opslagruimte te huren of kopen
  • Je loopt geen risico met inkopen. Je koopt pas iets in wanneer je het hebt verkocht.
  • Je hebt weinig tot geen personeel nodig.

Nadelen van dropshipping:

  • Je moet kunnen vertrouwen op je leverancier. Je bent als webwinkeleigenaar verantwoordelijk voor de verzending van een product en dient het op te lossen wanneer er een probleem is. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat een product beschadigd of niet aan komt bij de klant. 
  • Er is veel concurrentie. De meeste dropshipping leveranciers verkopen ook aan andere dropshippers waardoor er veel concurrenties is.  

Beginnen met dropshipping

Dropshipping is een fantastische manier om geld te verdienen met e-commerce. Het kan je leven in positieve zin veranderen. Naast een webshop (vaak via shopify) en een winnend product heb je alleen nog de juiste kennis nodig.

Ik raad je daarom aan om de cursus 'Dropship Academy' van Joshua Kaats te volgen. Dit is een online cursus waarin je alle aspecten van a-z leert over dropshipping. 

Het nadeel is dat de cursus best prijzig is, namelijk €1.197,- euro. Niet iedereen kan of durft dit zomaar in zich zelf te investeren. Ik kan je wel vertellen dat het een investering is die je dubbel en dwars terug kan verdienen.  

En daar komt nog bij dat Joshua een 30 dagen-niet-goed-geld-terug garantie geeft!

Wil je ook starten met dropshipping? Klik dan op de knop hieronder en meld je aan!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.