Handelen in cryptocurrencies

Handelen in cryptocurrency is een goede manier om op de lange of korte termijn (veel) geld te verdienen, maar voor dat we het gaan hebben over hoe je dit kunt doen, is het handig om eerst antwoord te geven op de vraag: Wat zijn cryptocurrencies?

Cryptocurrencies zijn digitale betaalmiddelen die zijn bedoeld als alternatief voor de bestaande valuta. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de euro en de dollar. Ze hebben voorafgaand bepaalde regels rondom het  X aantal munten wat maximaal binnen een cryptocurrency kan bestaan. Dit is dus anders dan bij de euro en de dollar. Deze valuta kan wel worden bijgedrukt.

Hier komt dan weer het bekende verhaaltje bij kijken van 'Vraag en Aanbod'. Omdat er van een specifieke cryptocurrency maar een beperkt aantal munten zijn, zal deze in waarde stijgen door het gebrek van aanbod. 

Hoe zijn cryptocurrencies ontstaan?

Het is pas succesvol geworden naar de introductie van de Bitcoin. Daarvoor heeft men al geprobeerd om digitale valuta te ontwikkelen, maar slaagde daar niet in. Dat kwam omdat het ontwikkelen van Blockchain technologie in werkelijkheid toch een stuk lastiger bleek te zijn.

Dat veranderde allemaal toen er in 2008 een anoniem document 'A Peer to Peer Electronic Cash System' openbaar werd gemaakt. Wie dat document heeft gepubliceerd weet tot op de dag van vandaag nog niemand. Het enige wat we wel weten is dat uploader van het document opereert onder de naam 'Satoshi Nakamoto'. 

Zie hier de uitleg van de blockchain en de echte waarde van cryptocurrency.

De oprichters van Bitcoin is het gelukt om het concept van Satoshi Nakamoto om te zetten naar een functioneerde cryptomunt. Daarmee was de Bitcoin ook de eerst werkende cryptomunt van alle cryptovaluta. 

Omdat het document van Satoshi Nakamoto openbaar was voor iedereen. Volgde na de lancering van de Bitcoin meerdere cryptomunten. Vandaag de dag hebben we al meer dan 1000 digitale munten. De meest bekende munten die we kennen zijn: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Litecoin (LTC), Stellar Lummens (XLM) en Monero (XMR).

Het doel van de meeste cryptomunten is om er voor te zorgen de de blockchain technologie steeds verbeterd wordt. Niet alle munten hebben dezelfde doel. Sommige munten bieden niks van toegevoegde waarde en zijn alleen gemaakt om er geld aan te verdienen. 

Let dus wel op wanneer je in cryptomunten wilt gaan handelen. Dat je de munten vermijdt waarvan de toegevoegde waarde of de makers onbekend van zijn.


Geld verdienen met cryptocurrencies

Nu je de achtergrond van de cryptocurrency weet, ben je misschien geïnteresseerd in het handelen hiervan. Je kunt op 2 manieren handelen in cryptocurrency. Je kunt gaan traden met CFD's of je kunt crypto gaan kopen en eigenaar worden van een cryptomunt. 

#1: Cryptocurrency traden met CFD's

Met het handelen in CFD's word er een contract geopend tussen koper en verkoper om het verschil in waarde te verrekenen van een cryptovaluta. Je speculeert over een stijging of daling in prijs van een valuta en neemt deze niet in bezit. Het lijkt daarom ook een beetje op gokken. 

Je kunt hier kiezen tussen long positie of short positie. Wanneer je een Long positie opent maak je winst wanneer een crypto in waarde stijgt en maak je verlies wanneer een crypto in waarde daalt. Bij Short positie is dit precies het tegenovergestelde. 

#2: Cryptocurrency kopen

Bij het kopen van cryptovaluta's word je direct eigenaar van een crypto en bewaar je deze in je wallet. Met als bedoeling dat je deze weer verkoopt op het moment dat de waarde van een crypto toeneemt. En zo dus winst maakt.

Beginnen met traden

Wil jij ook beginnen met handelen in cryptocurrency maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is de Crypto Masterclass iets voor jou!

De crypto masterclass is online cursus van Derek Westra & Patrick Suiker. Twee heren die gespecialiseerd zijn op het gebied van crypto. Samen delen ze hun kennis met jou en alles wat erbij komt kijken.   

Klik hieronder om naar de exclusieve training van Derek en Patrick te gaan en profiteer nu van 52% korting!!