Geld verdienen met affiliate marketing

Het begrip affiliate marketing kom je steeds vaker tegen. De kans is groot dat jij hier ook van hebt gehoord, maar misschien nog nooit begrepen hebt hoe mensen hier geld mee verdienen. 

Echter is het niet heel moeilijk en kan iedereen hier geld mee verdienen, jij dus ook! Na het lezen van dit artikel weet je precies hoe affiliate marketing werkt en hoe jij van dit businessmodel jou geldbron kan maken. 

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is simpelweg het promoten van andermans producten. Adverteerders (webshops of mensen die een product of dienst aanbieden) belonen hun partners (de affiliate) met een commissie wanneer de affiliate een verkoop of lead genereert voor de adverteerder.     

Dit kunnen digitale of fysieke producten zijn. Een fysieke product levert vaak een minder hogere commissie op voor de affiliate, dat komt omdat er hier meer kosten zijn voor de adverteerder. Denk hierbij aan inkoopkosten die voor elk product weer terug komen. Bij een digitaal product hoeft de adverteerder hier maar één keer geld en tijd in te stoppen. Daarna kan het product honderden keren verkocht worden zonder dat de adverteerder hier weer geld in moet steken. 

Je kunt affiliate marketing op meerdere manieren toepassen. Zo kun je e-mailmarketing, een eigen website/blog of social media gebruiken om producten te promoten. Wil je meer weten hoe dit precies in zijn werk gaat? Start dan hier met de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard voor maar slechts €47,-.


4 manieren van affiliate marketing  

Affiliate marketing is een relatief makkelijk en bewezen businessmodel. Omdat je bijna geen opstartkosten nodig hebt, kan iedereen er mee beginnen. Wel moet je nagaan welke manier van affiliate marketing het beste bij jou past. Hieronder zie je vier voorbeelden.

#1: Bouw een website/blog

De meest gebruikte manier is het bouwen van een website/blog. Je kiest een onderwerp dat goed bij jou past en waar je veel informatie over weet. Op je website plaats je blogs en content over het onderwerp en natuurlijk affiliate links die de bezoeker van je website doorsturen naar een relevant product of dienst. 

#2: Pas e-mailmarketing toe

Bij e-mailmarketing benader je de klant per e-mail. Het voordeel van e-mailmarketing is dat het persoonlijker wordt en de klant ontvangt je aanbieding sneller per mail dan met je website. Doordat de lezer steeds weer iets van je hoort of leest, krijgen ze meer vertrouwen in jou en bouw je een band met de lezer op. Dit kan weer leiden tot meer verkopen dus meer commissie voor jou!

#3: Maak gebruik van social media

Heb jij veel volgers op Facebook of Instagram? Dan is het inschakelen van social media goed voor jou affiliate marketing business. Waarmee je met je website veel moeite en geduld moet hebben om bezoekers te krijgen heb je deze met je Facebook en Instagram account al binnen. Plaats hier interessante informatie en unieke affiliate links op. En hoppaaa laat de commissies maar binnen stromen!!   

#4: Start een YouTube kanaal 

YouTube is naast Google een van de grootste zoekmachine ter wereld. Hoogstwaarschijnlijk heb jij ook wel is naar informatie gezocht op YouTube over een bepaald product of dienst. Het inzetten van een YouTube kanaal werkt eigenlijk hetzelfde als het maken van een eigen website/blog. Alleen gebruik je bij YouTube geen teksten maar video's. 

Het voordeel van video's is dat de informatie die je wilt geven aan je bezoeker beter blijft hangen dan het lezen van teksten op je website

Waarom Affiliate Marketing het #1 businessmodel is?

Affiliate Marketing vind ik persoonlijk het #1 businessmodel op het gebied van e-commerce. Er komen zoveel voordelen bij kijken.

zo heb je bijvoorbeeld:

  • Geen eigen producten nodig
  • Daarom ook geen voorraad
  • Weinig tot geen opstartkosten 
  • De vrijheid om overal te werken, waar en wanneer je wilt
  • Je kunt het automatiseren, daarom nog meer vrijheid
  • En je kan het oneindig opschalen

Natuurlijk heeft elk voordeel ook een nadeel. Bij dit businessmodel moet je veel geduld hebben. Het kan soms wel maanden duren voor dat je je eerste commissie hebt verdient. 


Beginnen met Affiliate Marketing

Nu denk je misschien, ik wil ook starten met Affiliate Marketing maar waar en hoe begin ik?

Voor mezelf heb ik besloten om op zoek te gaan naar een mentor, die mij stap voor stap ging leren hoe ik een succesvolle Affiliate website opzet.  Natuurlijk is dit jouw eigen keuzen. Maar ik wilde snel resultaat behalen, dus heb ik gekozen voor een mentor. Waar hij 10 jaar over heeft gedaan, kan ik met zijn kennis en coaching veel sneller bereiken.

Ik heb toen de  Affiliate Marketing Revolutie aangeschaft. Dit is een Online cursus van Jacko Meijaard waar hij stap voor stap uitlegt wat je moet doen. Hij laat in zijn video's zien welke fouten hij heeft gemaakt en houdt hij je up-to-date over veranderingen in de Affiliate Marketing wereld. Ook krijg je toegang tot de community die erg waardevol is. Al met al een complete cursus! 

Wil jij beginnen met de Affiliate Marketing Revolutie om ook vrijheid voor jezelf te creëren.

Klik hieronder om naar de exclusieve training van Jacko Meijaard te gaan en profiteer nu van 85% korting!!